BTC City www

Strateški projekti

A A A Besedilo Natisni

Kolesarstvo

Maraton Franja BTC City

Na največji tradicionalni kolesarski prireditvi v Sloveniji tekmovalce vsako leto čaka pet različnih zmogljivostnih preizkušenj: Veliki Maraton Franja BTC City (156 km), Mali Maraton Franja BTC City (97 km), Družinsko šolski maraton (25 km), Preizkušnja za najmlajše (1,5 km) in Vožnja na čas (22 km/44 km). Celotni splet kolesarskega dogajanja, ponudbe kolesarskih izdelkov in storitev ter spremljevalnih aktivnosti je umeščen v največje nakupovalno, poslovno, turistično, kulturno-zabaviščno in športno središče BTC City Ljubljana.

Maraton Franja BTC City vsako leto združi preko 8.000 udeležencev in preko 1.800 organizatorjev. Poleg slednjih so za uspešno organizacijo zaslužni tudi vsi pokrovitelji.

>>Uradna spletna stran Maratona Franja BTC City

Prva slovenska profesionalna ženska ekipa BTC City Ljubljana

18.03.2014 je pred ljubljansko Mestno hišo potekala uradna predstavitev prve slovenske ženske profesionalne kolesarske ekipe BTC City Ljubljana.

Ekipo, ki še vedno zastopa slovenske barve in je nastala pod pokroviteljstvom družbe BTC in Mestne občine Ljubljana, je na začetku sestavljalo dvanajst kolesark in je že v svojem prvel letu prejela povabilo na nastope na večini tekem UCI (Union Cycliste Internationale).

>>Uradna spletna stran ekipe

Svetovno prvenstvo amaterskih kolesarjev 2014

Avgusta 2014 je Ljubljana gostila pravo kolesarsko pravljico, saj je takrat prvič na slovenskih tleh potekalo Svetovno prvenstvo za kolesarje amaterje. Odločitvi, da je prav Slovenija gostila svetovno prvenstvo, je botrovala odlična organizacija Maratona Franja BTC City. Vsa prizadevanja za brezhibno izveden dogodek Maraton Franja so prepoznali v Svetovni kolesarski zvezi in Sloveniji zaupali organizacijo kolesarske dirke, ki bo na enem mestu združila smetano amaterskega kolesarstva.

Svetovno prvenstvo za amaterske kolesarje je potekalo po trasi Maratona Franja med 28. in 31. avgustom 2014.

>>Več o dogodku

Giro Rosa 2015

V začetku julija 2015 je Slovenija gostila prolog in prvo etapo 26. Gira Rosa, ki velja za eno najzahtevnejših in najuglednejših dirk na koledarju ženskih preizkušenj Mednarodne kolesarske zveze (UCI) ter je bila prvič v zgodovini delno organizirana izven italijanskih meja.

Spektakularni otvoritvi in predstavitvi ekip, ki se je zgodila že v četrtek, je v petek sledil prolog s startom in ciljem na Kongresnem trgu v Ljubljani, v soboto pa že prva etapa dirke s startom v Kamniku in ciljem v BTC Cityju Ljubljana.

>>Več o dogodku

Startup svet

ABC pospeševalnik

Cilj pospeševalnika ABC je ustvariti naprednejše poslovno okolje v Sloveniji ter inovativnim podjetnikom omogočiti dostop do mednarodnih investitorjev in pospešiti njihov prodor na globalni trg. Povezovanje različnih partnerjev pomeni kreiranje naprednega poslovnega okolja, v katerem bodo svoje mesto našli tako podjetniki kot raziskovalci.

Usmerjenost h kakovostnemu in trajnostnemu delovanju ABC pospeševalnika je sestavni del strategije pozicioniranja Slovenije kot inovativne države, ki predstavlja za celotno regijo most, ki jo povezuje s svetom. Celotna razvojna zgodba ABC je tista, ki vzpostavlja edinstveno mrežo povezav – med malimi podjetji in multinacionalkami, med akademskim in poslovnim okoljem, med različnimi disciplinami in generacijami, med mesti in državami in kar je še pomembneje, med različnimi pospeševalniki in drugimi inovacijskimi vozlišči. Na ta način spreminjamo prostor za vse akterje na trgu, tudi za investitorje.

>>Uradna spletna stran

ABC HUB

Acceleration Business City je prostor za mlada podjetja in startup-e, ki so željni po ustvarjanju zdravega in kreativnega ekosistema znotraj regije. ABC HUB obsega več kot 2000 m2 in nudi vse kar mlado podjetje potrebuje za uspešen začetek.

>>Uradna spletna stran

BTC Campus

V okviru inovativnega programa BTC Campus je od leta 2013 trimesečno podjetniško izobraževanje namenjeno pomoči mladim brezposelnim pri iskanju njihovih zaposlitvenih možnosti. Mladi brezposelni v programu pridobijo specifična dodatna znanja, napotke in usmeritve, ki pomenijo večjo priložnost pri iskanju njihove zaposlitve ali pa začetek njihove samostojne podjetniške poti. 

BTC Campus organizira družba BTC v sodelovanju s Centrom poslovne odličnosti Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani in Zavodom RS za zaposlovanje.

FIS svetovni pokal v smučarskih skokih za ženske

Družba BTC je kot dolgoletni pokrovitelj in podpornik  Smučarsko – skakalnega kluba Ljubno BTC podprla organizacijo tekme prvega svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske, ki je potekal v februarju 2012. Izvedba svetovnega pokala je bila pogoj, ki ga je smučarkam skakalkam postavil Mednarodni Olimpijski komite, da so lahko tekmovale na Olimpijskih igrah v Sočiju.

V letu 2014 je v areni pod skakalnico za najboljše smučarke skakalke v dveh dneh navijalo več kot 11.500 športnih navdušencev, pred slovenskimi TV ekrani pa skoraj 500.000. Da se je zgodba skakalk dotaknila skoraj vseh Slovencev potrjuje tudi podatek, da smo na socialnem obrežju Facebook v tednu pred tekmo dosegli prek 200.000 FB uporabnikov, torej  vsakega četrtega Slovenca, ki uporablja FB.

Sicer pa je prelepa športna zgodba ime Slovenije ponesla v svet, saj so dogodek preko TV prenašali v 15. državah sveta, od severne Amerike do Japonske.

>>Uradna spletna stran

Upravljanje BTC Cityev

BTC City danes ne označuje le največje nakupovalno središče., temveč postaja pomemben poslovni center, mesto s športnimi in kulturnimi vsebinami ter prostor ustvarjalnih in poslovnih zamisli. >>Več ›Controller: Home
Action : Content
View :