BTC City www

BTC City Ljubljana: Poslovno središče

A A A Besedilo Natisni

Več kot tri tisoč uglednih slovenskih in tujih podjetij soustvarja konkurenčno jedro poslovnega središča BTC City in mu daje živ poslovni utrip.

<< Nazaj  na BTC City Ljubljana 

Vrhunsko delovno okolje

Vrhunsko zasnovano delovno okolje v dveh novozgrajenih modernih poslovnih stolpnicah nudi prestižni poslovni prostor številnim uveljavljenim svetovnim družbam. Njihova prisotnost v BTC Cityju izrazito poudarja njegov status in moč povezovanja. Visoko profesionalne družbe so poslovno okolje, ki ustreza najvišjim zahtevam, prepoznale prav v BTC Cityju kot zaupanja vrednem poslovnem organizmu, ki s svojo vitalnostjo in hitro odzivnostjo na globalno dogajanje spodbuja porajanje, pretok in izmenjavo ustvarjalnih energij.

Moderni poslovni stolpnici - vrhova odličnosti

Podobo poslovnega središča poudarjata moderni stolpnici:

Stolpnica BTC

 • zgrajena leta 2001
 • 12 nadstropij
 • 23.000 m2 bruto poslovnih površin
 • 200 parkirnih mest
 • restavracija
 • banka

Poslovni partnerji: Unicredit Banka, Merk Sharp & Dohme, Nike, Novo Nordisk, Amgen zdravila...

Kristalna palača, najvišja stavba v Sloveniji

 • zgrajena leta 2011
 • 20 nadstropij
 • 45.800 m2 bruto poslovnih površin (od tega 22.100 m2 pisarniških prostorov, 3.500 m2 trgovskih prostorov in 2.500 m2 zelene terase)
 • kongresna dvorana
 • 618 parkirnih mest

Poslovni partnerji: Adecco H.R., Apcom, Biogen Idec, BMW Vertriebs, IBM Slovenija, Merck, SKB banka, EES sistemi, Ekipa2, Epigram, Exterfer, Glaxosmithkline, Individa Consultum, Microsoft, MMS marketinške  komunikacije, Odvetniška družba Lukman, Prva osebna zavarovalnica, Smartis, Taxgroup bldg 7, Tomcetes, Unicredit leasing...

>>Kristalna palača

Moderna arhitektura

Tako kot kristal, po katerem je poimenovana, Kristalna palača simbolizira estetsko in tehnično dovršenost. Njeno stekleno pročelje odseva vse barve neba in ga postoterja, v svojo notranjost pa privablja z udobjem v naravni dnevni svetlobi. V višino meri 89 metrov in je najvišja zgradba v Sloveniji. Višina stolpnice je poravnana z višino temena grajskega griča v starem mestnem jedru – kot prostorsko znamenje na obrisu mesta označuje »vrata« na eni od  ljubljanskih vpadnic. Kristalna palača je nov in prepoznaven arhitekturni element BTC Cityja, njegov novi simbol, ki ponazarja preporod družbe BTC, njeno kreativnost, poslovno strast, prizadevanja za najvišje gradbene in estetske standarde.

Tehnološka izpopolnjenost

Kristalna palača, ki v svoji prostrani notranjosti združuje poslovne in trgovske dejavnosti, obenem pa so v njej tudi prostori, namenjeni različnim oblikam družabnosti, ponuja sproščujoče ustvarjalno okolje in bivanjsko udobje. Zasnovana je po najvišjih varnostnih, konstrukcijskih in instalacijskih standardih in je opremljena z zmogljivo mrežno infrastrukturo – s celovitim naborom informacijsko- komunikacijskih storitev, ki zagotavljajo visoko zanesljivost in zmogljivost komunikacijskih poti, integralno povezanih z omrežjem na območju BTC Cityja. Vsi skupni prostori so povezani z javno dostopnim brezžičnim omrežjem. Še posebej pomemben je varni podatkovni center Kristalne palače, z zmogljivimi ter podvojenimi viri napajanja in hlajenja.

Energetska in ekološka učinkovitost

Kristalno palačo odlikuje sodobna arhitektura s sijočim steklenim pročeljem in elegantno oblikovana sodobna
notranjost. Pri njeni postavitvi so bili upoštevani najvišji okoljski standardi. Zgrajena je iz visoko kakovostnih tehnoloških in ekoloških materialov in je naravnana energetsko varčno. Vanjo je vgrajena sončna elektrarna,  priključena pa je tudi na daljinski sistem oskrbe s toploto. Hlajenju je namenjena uporaba lednih akumulatorjev, namesto pitne vode je za delovanje hladilnih stolpov izkoriščana deževnica. V prid racionalizaciji porabe energentov skrbi centralni nadzorni sistem, s katerim so povezane vse energetske naprave v stavbi; prek njega je poraba toplote, hladu in elektrike prilagajana glede na dejanske potrebe in trenutno zasedenost.

Značilnosti Kristalne palače so:

 • vrhunska arhitektura
 • okoljska skladnost
 • učinkovito upravljanje z energijo
 • sončna elektrarna na južni fasadi z močjo 90 kWp, ki letno proizvede 90.000 kWh električne energije
 • centralni nadzorni sistem za varčevanje z energijo
 • najsodobnejši sistem hlajenja
 • najsodobnejša informacijska in komunikacijska tehnologija
 • urbanizirana okolica z vodometom, zelenjem in dovozi
 • povezave do drugih delov BTC Cityja
 • 6 dvigal – med njimi dve panoramski
 • 3 podzemne parkirne ravni

Izzivi poslovnega središča BTC City

Temelj BTC Cityja kot poslovnega središča predstavlja več kot tri tisoč podjetij iz Slovenije in tujine, ki ustvarjajo sinergije z nakupovalnimi, rekreativno-zabaviščnimi in kulturnimi razsežnostmi tega razgibanega prostora. V  najsodobnejšem poslovnem okolju stolpnice BTC City in Kristalne palače imajo svoje sedeže številne uveljavljene multinacionalne in druge uspešne družbe. BTC City je kraj, kjer inovativni pristopi v poslovanju in novi poslovni programi vseskozi poživljajo njegovo vsebino in nadgrajujejo njegov pomen; je kraj, ki se s posluhom odziva na mednarodne gospodarske tokove in budno spremlja globalne trende razvoja; je kraj, ki omogoča uresničevanje drznih poslovnih vizij. Prav zato vzbuja zanimanje pri številnih novih in potencialnih poslovnih partnerjih, ki v njegovi odprtosti za domiselne, »pametne« novosti in projekte prepoznavajo možnosti za razvoj ustvarjalnosti.

Utrditev položaja poslovnega središča

Zaradi naraščajočega poslovnega utripa in vse večjega obiska Ljubljane in BTC Cityja se je zdela umestitev hotela znotraj BTC Cityja smiselna in potrebna. Družba BTC je pripravila osnutek urbane zasnove za njegovo gradnjo in pridobila ustreznega vlagatelja, Zlatarno Celje, d. d. Naložba v hotel, zgrajen maja 2012, je bila vredna 21 milijonov EUR. V moderno zasnovanem Radisson Blu Plaza hotelu je na voljo 237 sob, konferenčne dvorane in bogata gostinska ponudba. Namenjen je predvsem poslovnežem in turistom, pa tudi vsem drugim gostom, še posebej udeležencem množičnih prireditev, kot je mednarodna kolesarska prireditev Maraton Franja BTC City.

Radisson Blu Plaza Hotel Ljubljana****

 • otvoritev maja, 2012
 • 237 sob
 • konferenčne dvorane
 • najsodobnejša oblika in oprema

>>Radisson Blu Plaza Hotel Ljubljana

Poslovno središče BTC City Ljubljana

BTC City obsega 398.970 m2 poslovnih površin, v njem je na voljo 8.500 brezplačnih parkirnih mest.

BTC City Ljubljana

BTC City Ljubljana se uvršča med največja poslovno, nakupovalna, rekreativno in zabaviščna središča v Evropi s preko 21 mio. obiskovalcev letno. >>Več ›Controller: Home
Action : Content
View :