BTC City www

BTC City Ljubljana: Rekreativno - zabaviščno in kulturno središče

A A A Besedilo Natisni
Smotrnemu vodilu vseh časov, »zdrav duh v zdravem telesu«, sledi BTC City s svojimi obsežnimi površinami, namenjenimi športu, rekreaciji, razvedrilu, kulturi. 

Zabaviščni in rekreativni del BTC Cityja je bil ustvarjen kot odziv na navdušen sprejem prvih sprostitvenih  programov, ki so popestrili značaj nakupovalnega središča. Z velikopotezno zgrajenim Vodnim mestom Atlantis in  modernim športnim centrom Millenium je prostor BTC Cityja pridobil svojo novo razsežnost.

<< Nazaj  na BTC City Ljubljana

Utile cum dulce (Prijetno s koristnim)

Za več sproščenega duhá v vsakdanjiku slehernega človeka

Načelo združiti prijetno s koristnim je družba BTC upoštevala že v zgodnjem razvoju BTC Cityja kot nakupovalnega
središča. S prirejanjem različnih športnih in drugih dogodkov ter pripravo športu, rekreaciji in zabavi namenjenih površin ter gradnjo ustreznih dvoran je sčasoma v prostor BTC Cityja vnesla povsem novega duhá. Dandanes v BTC Cityju vse leto poteka cela vrsta športnih, zabavnih, kulturnih dogodkov in prireditev. Ob večjih objektih stoji v  rekreativno- zabaviščnem središču tudi več manjših, kot so gokart center z notranjo stezo za karting, fitnes center  Fitinn, notranje igrišče za golf, drsališče, igrišče za odbojko, mini golf ...

BTC City in nekatere njegove športno- -rekreativne dvorane so obiskali tudi slavni športniki, kot so Alberto Tomba,
David Coulthard, Jure Košir ...

Obseg športnih in rekreativno-zabaviščnih površin v BTC Cityju

 • Vodno mesto Atlantis 15.000 m2
 • multikino Kolosej 14.500 m2
 • športni center Millenium 5.400 m2
 • gokart center 2.400 m2
 • fitnes center Fitinn 1.200 m2
 • mini golf 550 m2
 • notranje igrišče za golf 360 m2
 • večnamensko igrišče na Trgu mladih  300 m2 

Vodno mesto Atlantis

Poživljajoče vzdušje in pisana izbira doživetij v vodi privabljata obiskovalce iz vse Slovenije in tujine.

Impresivna razsežnost vodá

Razsežnosti rekreativno-zabaviščnega predela BTC Cityja so resnično impresivne in ponudba v njem raznovrstna,
število domačih in tujih obiskovalcev pa ves čas narašča. BTC City je tako postal še bolj mikaven in obiska vreden kraj. Vodno mesto Atlantis je po arhitekturni zasnovi, izvrstnih naravnih materialih in oblikah sprostitve, ki jih ponuja, evropsko primerljiv projekt. Razprostira se na površini 15.000 m2. 1.800 m2 je vodnih in 11.000 m2  zunanjih površin z atriji. Vodno mesto sestavljajo tri ločene, a sklenjene celote, z impozantnim številom sedemnajstih plavalnih bazenov:

 • Svet doživetij z otroškim delom,
 • Termalni tempelj in
 • Dežela savn.

Avtor arhitekturne zasnove Vodnega mesta Atlantis je dr. Rudolf Wienands, profesor z muenchenske univerze, v  sodelovanju s slovensko arhitektko Vero Lovrečič. Vodno mesto Atlantis je v vseh letnih časih oaza miru in  sprostitve ali kraj igrivega veselja. Obiskovalcem vseh starosti ponuja krepčilno poživitev in blagodejno osvežitev.

Vodno mesto Atlantis je bilo desetkrat zapored deležno laskavega naziva »najboljši vodni park« in petkrat »naboljši wellness«. 

 

Od Sveta doživetij in Dežele savn do Termalnega templja

V Svetu doživetij je na voljo osem bazenov: po dvoje masažnih in otroških, bazen z valovi, bazen doživetij, zunanji rekreacijski in otroški bazen ter podzemna jama s krožnim vodnim tokom. Vrtoglavim spustom so namenjeni trije notranji tobogani, 140-metrski »cevni «, 140-metrski (»črna luknja«), 15-metrski otroški ter 75-metrski zunanji tobogan. Zdravemu razstrupljanje telesa pripomore parna savna.

V Termalnem templju poskrbijo za popoln užitek: tajska masaža, kaskadne kopeli s slano vodo in notranji ter zunanji termalni bazen z zračnimi mehurčki in masažnimi šobami.

Dežela savn združuje suhe finske, parne turške in infrardeče savne v notranjosti in na prostem. Vseh štirinajst savn je tematsko opredeljenih kot panoramska, zemeljska, rudniška, sanarium, lancomium, velika finska,  evkaliptova ... Ob savnah so počivališča in šest bazenov, med njimi Kneippova kopel, mirni, hladni in zunanji bazen z masažnim delom v podzemni jami. V deželi savn je vsak dan na voljo tudi deset različnih zdravilnih terapij (slana, sladka, blatna, z algami, s kredo, mediteranska, čokoladna ... in vrtinčenje zraka). V zunanji savni enkrat tedensko
potekata posebna programa, poimenovana »savna joga« in terapija z gongi. 

>>Uradna stran VM Atlantis

Športni center Millenium

Športni center Millenium je prva namensko zgrajena dvorana za šport in rekreacijo v BTC City Ljubljana in velja za  najsodobnejšo teniško dvorano v Sloveniji.

Vse leto, ob vsakem vremenu

Vsak dan več kot petsto vnetih rekreativcev, željnih zdravega gibanja v odličnem okolju in ob najsodobnejših napravah za krepitev telesa, napolni prostore športnega centra Millenium. Za učinkovito skupinsko ali osebno vadbo je zagotovljeno strokovno vodenje.

Millenium je na svojih pokritih teniških igriščih gostil nekaj velikih turnirjev in nekatere svetovne teniške zvezde,  kot so Stefan Edberg, Justine Henin in Katarina Srebotnik. 

ŠC Millenium obsega:

 • 5.400 m2 športnih površin
 • 5 teniških igrišč
 • fitnes center
 • 6 savn in zunanji hladni bazen
 • mini plavalni bazen
 • plesno šolo Katarine Venturini
 • masažni salon
 • specializirana trgovina z opremo za trenis
 • bar

>>Uradna stran ŠC Millenium

Multikino Kolosej

Izgradnja multikina Kolosej je zaznamovala mejnik v preobrazbi priljubljenega nakupovalnega središča v kraj  vznemirljivega dogajanja. Tako rekoč čez noč je ta kinematografski velikan postal žarišče druženja zlasti mladih  filmskih navdušencev.

Največji multikino v Sloveniji Multikino Kolosej je bil prvi multikino z več dvoranami v Sloveniji. Z dvanajstimi platni, 3.400 sedeži in 750 parkirnimi mesti se razprostira na površini 14.500 m². Vrhunska avdio in video oprema,  izvrstna akustika in ergonomsko udobje v dvoranah omogočajo obiskovalcem najkakovostnejše spremljanje filmov.

>>Uradna stran Multikina Kolosej

Zabaviščni center Arena Play & Party

Arena je prinesla v slovenski prostor novo vrsto doživljanja zabave. Pod eno streho združuje lahkotne športne aktivnosti in programe za sprostitev, nakupe in filmsko zabavo s poučnimi in igrivimi vsebinami. Vse skupaj povezuje odprt družabni prostor.

Zabaviščni center se razteza na površini 9.000 m2. Zabaviščni center vključuje biljard in bowling center, kjer se lahko obiskovalci preizkusijo v igranju biljarda na 31 mizah ali se pomerijo na 28 najsodobnejših, računalniško vodenih bowling stezah. V spodnji etaži so na voljo laserske arkadne igre. Svojo srečo lahko obiskovalci izzovejo v casinoju na igralnih avtomatih.

Osrednji del zabaviščnega centra zaseda kinodvorana XPAND s 3D stereoskopsko projekcijo, ki predstavlja največjo novost na področju kinamatografije v tem delu Evrope. Gre za najsodobneje opremljeno kinodvorano , ki z digitalno projekcijo v 3D tehniki ter dinamičnimi sedeži omogoča novo in enkratno doživetje dogajanja na filmskem platnu.

Skupaj s pestro gostinsko ponudbo in z raznovrstnim zabavnim dogajanjem v avli zabaviščni center resnično ponuja vse tisto, kar obiskovalec potrebuje, da se prepusti imperiju zabave.

>>Uradna stran Zabaviščnega centra Arena Play & Party

SiTi Teater BTC - Dotik čarobne gledališke iluzije

Ustanovitev gledališča BTC je pomenila pomemben korak pri oblikovanju BTC Cityja, ki naj bi prerasel meje nakupovalnega središča in se razvil v urbano središče, v katerem bo kultura nepogrešljiv in žlahten del njegove ponudbe.

SiTi Teater BTC je naslednik prvotnega Teatra komedija BTC, gledališča, ki je leta 2000 zaživelo v kongresnem  centru Mercurius. Doslej so se na prizorišču SiTi Teatra BTC zvrstili mnogi najvidnejši slovenski dramski umetniki  v številnih predstavah, tako gostujočih kot tistih, ki so nastale v produkciji tega gledališča, in si jih je ogledalo več  kot 35.000 obiskovalcev.

Vsako sezono gledališče SiTi Teater BTC ponudi preko tristo gledaliških predstav in  različnih kulturnih dogodkov. Dobra obiskanost, ki je je deležna večina izmed njih, potrjuje, da družba BTC v svoji  viziji razvoja BTC Cityja ni zgrešila prave smeri.

>>Uradna stran SiTi Teatra BTC


Rekreativno - zabaviščno in kulturno središče

Mens sana in corpore sano, so priporočali že stari Rimljani! (Zdrav duh v zdravem telesu)

BTC City Ljubljana

BTC City Ljubljana se uvršča med največja poslovno, nakupovalna, rekreativno in zabaviščna središča v Evropi s preko 21 mio. obiskovalcev letno. >>Več ›Controller: Home
Action : Content
View :