BTC City www

Franja z evropskim projektom navdušila kolesarje v Krminu

A A A Besedilo Natisni
8.5.
2017

Nedeljska 28 km kolesarska tura iz Krmina s postankom pri Vili Vipolže in v Koprivnem je navdušila več kot 300 kolesarjev med katerim je bilo predvsem veliko družin in otrok.

V sklopu evropskega projektaMy Sport is Franja potekajo pri partnerskih športnih organizacijah v tujini družinski kolesarski dogodki, na katerih je moč spoznavati kulturno dediščino in krajino območja. V letu 2017 bo tako potekal še dogodek v Trnavi na Slovaškem in v Vižinadi na Hrvaškem.

UISP Gorizia (Unione Italiana Sport Per tutti) je pod vodstvom Maria Graziutti in v sodelovanju z mestom Krmin in Koprivno pripravil pravi kolesarski festival La mia bici, la mia cultura, il mio Collio, ki je vključeval tudi glasbo in degustracijo z obvezno kolesarsko pastašuto. Vse udeležence je pri Vili Vipolže sprejel pihalni orkester iz Brd, kjer si je bilo mogoče ogledati obnovljeno renesančno vilo in poskusiti dobrote, ki so jih pripravile briške žene. Tura se je nato nadaljevala do Koprivnega, kjer je bil postanek za malico. Udeleženci so uživali v razgledih, spoznavali kulturno dediščino in se družili, kar je dalo dogodku prav poseben čar.

Na povratku v Krmin pa je udeležence presenetil še koncert klasične glasbe v izvedbi Orchestra Fil(m)armonica di Mossa. Podpora podjetja BTC je Maraton Franja uvrstila na evropski kolesarski zemljevid in partnerstvo pri My Sport is Franja je uspešno nadaljevanje zaveze, da Maraton postane evropsko še bolj razpoznaven in s tem unikatna športno kulturna prireditev v Evropi.

Ob zaključku prireditve se je v imenu Kolesarskega društva Rog vse udeležence povabilo na družinski maraton v Ljubljano in že   36. Maraton Franja BTC City

Upravljanje BTC Cityev

BTC City danes ne označuje le največje nakupovalno središče., temveč postaja pomemben poslovni center, mesto s športnimi in kulturnimi vsebinami ter prostor ustvarjalnih in poslovnih zamisli. >>Več ›Controller: MediaCenterModule
Action : AnnouncementSingle
View :